Ce este deratizarea?

Este actiunea de combatere a rozatoarelor si mentinerea acestora la un nivel numeric redus. Deratizarea se executa de catre firme specializate printr-un ansamblu de masuri ce se aplica permanent.

Pentru deratizare se utilizeaza momeli toxice care sunt realizate prin aplicarea substantelor pe cereale sau alimente, sau sunt cerate ceea ce le confera o rezistenta crescuta la umezeala.

Rolul deratizarii este foarte important si de aceea este necesara efectuarea ei in mod continuu si ritmic pentru a impiedeca refacerea rapida a populatiei de daunatori. Deasemenea prin deratizare se realizeasa prevenirea si combaterea transmiterii de boli bacteriene, virotice si parazitare pe care acesti daunatori le transmit atat la om cat si la animale. Transmiterea de astfel de afectiuni cum sunt trichineloza, leptospiroza, bruceloza, febra aftoasa se realizeaza prin muscatura sau contact.

Produsele din procesul de deratizare se folosesc la agenti economici, asociatii de locatari, subsoluri, curti, ferme si campuri, spitale, scoli, etc. Acestea se amplaseaza in statii de intoxicare si sunt sub forma de momeli gata preparate de firmele producatoare, pe suport ceralier sau sub forma de baton cerat.

 

Substante folosite

Racumin paste

racumin

este un rodenticid formulat sub forma de pasta de culoare albastra, ambalat in pliculete de 10 g (100 g) ce sunt confectionate dintr–o hartie speciala, biodegradabila

COMPOZITIE: Raticid pentru combaterea rozatoarelor sinantrope. Contine: 0,0375% COUMATETRALYL.

MOD DE ACTIUNE: RACUMIN PASTE contine 0,0375% COUMATETRALYL – o substanta activa din grupa anticoagulantelor care actioneaza prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului, provocandu–i acestuia o hemoragie generalizata, astfel incat animalul moare in intervalul de 3–8 zile de la ingerarea dozei letale.

Datorita continutului in grasimi vegetale si carbohidrate, RACUMIN PASTE manifesta o deosebita atractivitate fata de toate rozatoarele, garantand consumarea produsului chiar si in competitia cu alte surse de hrana.

MOD DE APLICARE: RACUMIN PASTE este un produs ce poate fi utilizat atat in mediul urban, cat si in mediul rural si industrial, atat in interior, cat si in exterior, chiar si in zonele cu umiditate crescuta, cum ar fi: reteaua de canalizare, fabrici de nutreturi combinate etc.

Pliculetele se utilizeaza ca atare si se plaseaza de obicei in statii de intoxicare, dupa cum urmeaza:

– 20–40 g, in functie de marimea populatiei, pentru combaterea soarecilor;

– 100–200 g, in functie de marimea populatiei, pentru combaterea sobolanilor;

In actiunile de deratizare pe suprafete intinse de teren, se ia in considerare in general, doza de 4 kg momeals ha;

Statiile de intoxicare se plaseaza in focare, in jurul locurilor unde s–au depistat cuiburile, de–a lungul cailor de circulatie a rozatoarelor.

Deoarece RACUMIN PASTE contine numai 375 ppm COUMATETRALYL, riscul de intoxicare pentru speciile neavizate este minim.

AVANTAJE:

– cea mai eficace si comoda arma in combaterea rozatoarelor.

– combate toate speciile de rozatoare;

– substanta  activa  este   COUMATETRALYL   – raticid din grupa anticoagulantelor;

– mod de aplicare comod si usor;

– extrem de atractiv pentru rozatoare dar nepericulos pentru utilizatorul DD si animalele domestice;

– biodegradabil.

Producator: Bayer Environmental Science

Mod de ambalare: cutii de 5 kg

Produs de Bayer, Germania

 

Statie de intoxicare Alpha longstatie intoxicare

Material: plastic (HDPE).

Dimensiuni: 330 mm x 70 mm x 80 mm

Este statia de intoxicare în care se poate folosi în sigurantă otrava cu scopul deratizării ariilor interne si externe. Este adaptată penru toate tipurile de momeală: de tip pastă, de tip pulbere, parafinată si lichidă.
Statia este dotată în interior cu o vaschetă pentru momeală, cu un cârlig metalic în care se poate pune în sigurantă momeala parafinată si mai este dotată cu o cheie din plastic pentru a putea bloca capacul.

MODALITATE DE UTILIZARE
– Deschideti capacul cu ajutorul cheii din dotare;
– Introduceti în interior momeala, utilizând accesoriile pe care le aveti la dispozitie;
– Închideti capacul;
-Pozitionati statia evitând obstructionarea intrărilor acesteia.

LOCURI DE UTILIZARE

Statia se poate folosi atât în ariile interne cât si externe pentru deratizare.

Furnizor Ekommerce Italia